12 December 2010

prova.3/ ΑΝΑΥΡΟΣ

Την τρίτη 14 Δεκεμβρίου εγκαινιάζεται στο Αχίλλειον η ετήσια έκθεση prova, στην οποία φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο μάθημα "εικόνα ως κατασκευή" παρουσιάζουν τις εικαστικές δοκιμές τους με θέμα το πάρκο γλυπτικής στον Άναυρο.
Η έκθεση μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα του εργαστηρίου στο οποίο οι φοιτητές και ο διδάσκων ζωγράφος Κωνσταντίνος Μπομπός μοιράζονται την κοινή περιπέτεια αναζήτησης μιας εικόνας, πιο κοντά στην δοκιμή παρά στην αισθητική. Είναι ένα εργαστήριο με υλικά τα ερωτήματα, τα σκίτσα και τις χρωματικές απόπειρες, με όλη την αβεβαιότητα που ενέχουν, σε μικρές ενότητες οι οποίες εναλλάσσονται σαν τις όψεις του Ανάυρου κατά την διάρκεια της μέρας και των εποχών.
Είναι μια προσπάθεια ανασύνταξης του οπτικού ορίζοντα, όχι των ίδιων των γλυπτών αλλά των βιωμένων εικόνων τους, κια μια πιθανή νέα αφήγηση που απευθύνεται σε κάθε πολίτη, εφόσον αναρωτιέται για τα όρια και τη σημασία του δημόσιου χώρου, μέσα σε μια αδυσώπητη εποχή που δεν κρύβει καν την επιβουλή για τα γλυπτά του πάρκου αλλά και για τον ίδιο τον δημόσιο χαρακτήρα του Αναύρου.

No comments: